Igor Dodon a fost din nou suspendat temporar din functia de presedinte al Rep. Moldova
Externe

Igor Dodon, intr-un interviu pentru agentia TASS: Relatiile ruso-moldovene necesita o resetare la toate nivelurile

Relatiile ruso-moldovene necesita o resetare la toate nivelurile, a declarat, joi, presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intr-un interviu pentru agentia TASS, citat de Rador. 

„Sustin resetarea relatiilor dintre Rusia si Republica Moldova la toate nivelurile, fapt ce va permite reducerea tensiunii aparute intre tarile noastre in cursul anului trecut. Am discutat aceasta problema cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin, in cadrul convorbirilor desfasurate in marginea summitului informal al CSI de la Moscova. I-am propus ca, in viitorul apropiat, reprezentantii Ministerului rus de Externe sa vina in Republica Moldova pentru a discuta impreuna pasii ce trebuie facuti in aceasta directie”, a declarat liderul moldovean.

Igor Dodon spera ca aceasta vizita sa aiba loc in luna ianuarie.

„Pot sa confirm ca interesul fata de intalnirea cu delegatia diplomatica rusa a fost manifestat atat de reprezentanti ai Parlamentului, cat si de cei ai Guvernului moldovean. Sper ca dupa aceste convorbiri, care sunt planificate sa se desfasoare la sfarsitul acestei luni, vom reusi sa trecem la o noua etapa de cooperare la nivelul comisiei interguvernamentale, al Parlamentului si al ministerelor” – a declarat presedintele Republicii Moldova.

Igor Dodon si-a exprimat convingerea ca, tensiunea din relatiile bilaterale este inacceptabila, fiind indreptata impotriva intereselor popoarelor rus si moldovean.

Articole asemănătoare

MAE: Autorizatia electronica de calatorie, obligatorie pentru romanii care merg cu avionul in Canada dupa 1 decembrie

Lucy Ionesco

Vladimir Putin l-a felicitat pe Donald Trump si a insistat pe restabilirea relatiilor Rusia – SUA

Lucy Ionesco

Accident in Italia cu un microbuz cu romani. Accidentul s-a produs pe A4, aproape de Padova, doua persoane grav ranite

Lucy Ionesco