AFINE VITAMINE
Viata bate filmul

Nutritionistii considera ca acesta este cel mai sanatos fruct pentru organismul uman

Adesea ni se recomanda sa cosumam zilnic fructe si legume pentru a avea o viata sanatoasa. Principalul argument este numarul mare de vitamine pe care fructele si legumele le contin mai ales atunci cand sunt proaspete si sunt consumate fara a fi prelucrate termic.

In cazul fructelor, specialistii au opinii diferite in privinta utilitatii acestora si a clasificarii lor in functie de aportul de vitamine pe care il aduc organismului. Exista totusi  un singur fruct despre care expertii in nutritie spun numai lucruri de bine, majoritatea considerandu-l cel mai sanatos din lume.

Cei de la Byrdie au rugat 17 dieteticieni sa numeasca trei cele mai sanatose fructe din lume. In ciuda tuturor dezbaterilor si a diferitelor opinii legate de cata fructoza ar trebui sa consume o persoana, cei mai multi au numit un singur fruct drept cel mai bogat in nutrienti si cel mai sanatos: afina.

Afinele sunt bogate in antioxidanti, dar ce inseamna asta de fapt pentru sanatatea noastra?

„Afinele contin cel putin 15 tipuri diferite de antioxidanti care protejeaza fiecare sistem al organismului nostru”, spune nutritionistul Michelle Babb, autor al Anti-Inflammatory Eating Made Easy. „Antioxidantii ne protejeaza celulele, tesuturile si muschii si sunt foarte importanti pentru sanatatea inimii, a creierului, dar si in recuperare”, explica Babb.

„Daca vrei sa adaugi cel mai bun fruct in dieta ta, ai grija sa fie afinele”, spune si Frida Harju, nutritionist Lifesum.

„Au fost etichetate drept super mancare, pot combate pierderile de memorie si-ti pot imbunatati starea de spirit”.

Afinele sunt excelente si in dietele de slabire, spune Colette Heimowitz, de la Atkins Nutritionals. Spre deosebire de alte fructe, s-a dovedit ca afinele pot imbunatati nivelul de insulina, dar si pe cel de glucoza din sange, afirma Heimowitz. De asemenea, sunt bogate in fibre.

Articole asemănătoare

Florin Boncota l-a ajutat, asa cum a promis! Respect pentru fostul concurent Mireasa pentru Fiul Meu 2016

Lucy Ionesco

Ludmila Putin, fosta sotie a tarului de la Kremlin, sustine ca Vladimir Putin este mort!

Delia Ion

PATRIA MEA ESTI TU EPISODUL 26 REZUMAT, 3 NOIEMBRIE 2017

Delia Ion