Un jandarm a fost batut de colegi. Ofiterul a fost prins intre protestatarii violenti si cordonul de jandarmi
Social

Un jandarm a fost batut de colegi. Ofiterul a fost prins intre protestatarii violenti si cordonul de jandarmi

Un angajat al Jandarmeriei care lucra in civil si aduna probe la mitingul devenit violent miercuri seara, a fost ranit intr-o confruntare cu colegii sai jandarmi. Ofiterul era imbracat civil si a fost batut chiar de colegii sai aflati la interventie. Ofiterul a fost prins intre protestatarii violenti si cordonul de jandarmi.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a oferit precizari pe aceasta tema. Intr-o interventie in urma cu putin timp la Digi 24, Enache a declarat ca este un incident regretabil si a explicat ca ofiterul batut nu era sub acoperire, ci asigura probatoriul necesar sanctionarii celor care comit fapte anti-sociale. Georgian Enache a mai declarat ca ofiterul ranit era foarte aproape de un individ care se manifesta violent si a luat decizia de a-l imobiliza. In acel moment, cordonul de jandarmi a primit ordin sa intervina, insa colegii nu l-au putut repera din pacate in aglomeratie.

Va prezentam declaratii purtatorului de cuvant al Jandarmeriei:

„Am aflat de pe retelele de socializare, ne-am informat si azi-dimineata am transmis un comunicat cu cele intamplate. Suntem transparenti. Ofiterul, colegul nostru, nu este jandarm sub acoperire, el lucreaza la departamentul de combatere a faptelor anti-sociale. Era in timpul serviciului, rolul lui era de a asigura probatoriul necesar sanctionarii celor care comit fapte anti-sociale. Rolul lui era sa fotografieze pentru ca noi sa avem probele necesare.

Nu era sub acoperire. Din ce am discutat, era foarte aproape de un individ care se manifesta violent si a luat decizia de a-l imobiliza. Atunci cordonul de jandarmi a primit ordin sa intervina, din pacate in acea aglomeratie, colegii mei nu l-au reperat in prima faza. Este un incident regretabil, dar se pot intampla si astfel de lucruri, colegii mei isi risca viata in fiecare zi.

Colegul nostru participa la foarte multe misiuni, el este omul nostru de legatura cu cei care participa la manifestari in spatiu public, probabil cineva l-a recunoscut in multime. Nu stiu daca si celalalt e coleg sau alt cetatean. Aceeasi echipa care asigura probatoriul are si rolul de a tine legatura cu lideri ai unor galerii”.

Articole asemănătoare

Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, premiați în Italia la un concurs de lucrări științifice studențești

Ioana Badulescu

O noua taxa de poluare este pregatita de Guvern cu aplicare posibil din 2017

Ioana Badulescu

Modificari la Codul Rutier in 2017. INCHISOARE intre 1-5 ani

Delia Ion