Cea mai mare competitie de robotica intre licee din Romania, BRD FIRST Tech Challenge, isi desemneaza castigatorii in weekend
IT/Stiinta

Cea mai mare competitie de robotica intre licee din Romania, BRD FIRST Tech Challenge, isi desemneaza castigatorii in weekend

În acest week-end se va desfăşura la Sala Polivalentă din Bu­cureşti ediţia a doua a celei mai mari competiţii de robotică între licee din România, eveniment la care vor participa peste 1.200 de elevi din 90 de licee. Elevii susțin în cadrul competiției de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania, la Sala Polivalentă din București, două zile de meciuri competiționale, duminică fiind marea finală a competitiei. Vor fi premiate 4 dintre cele mai bune echipe, care vor fi desemnate să participe la Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, SUA. 

Cea mai mare competiție de robotică pentru licee din România îi inspiră pe copii nu numai să construiască de la zero un robot, care trebuie să îndeplinească anumite acțiuni precise, ci și să se ocupe de realizarea unui manual tehnic al acestuia, de organizarea echipei, de promovarea acesteia și de atragerea de fonduri. Este un program interdisciplinar în care copiii descoperă o lume întreagă și prin care se descoperă pe sine.

Competiția de robotică adusă și implementată în România de Asociația Nație Prin Educație, fondată de Dana Războiu, reușește să strângă la cea de-a doua ediție aproape de două ori mai mulți liceeni față de anul trecut. FIRST Tech Challenge Romania – o competiție despre creativitate, ingeniozitate, fairplay, oferă o altă perspectivă asupra viitorului pentru tinerii din România, perspectivă pe care mulți profesori au îmbrățișat-o cu bucurie. Este și cazul doamnei profesoare Ana Maria Rus de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, mentor pentru echipa de robotică BRAINSTORMS.

Premiul concursului de robotica ete calificarea la cea mai mare competiţie de robotică din lume care se va desfăşura în SUA şi unde elevii vor avea şansa să fie remarcaţi de către companii precum SpaceX sau NASA, a declarat Dana Războiu, preşedinta fundaţiei „Naţie prin Educaţie“, în cadrul emisiunii ZF Live.

„E mai mult decât o competiţie de roboţi. Sunt echipe, de 10 până la 15 copii şi fiecare are rolul lui, este un mini-business. Sunt viitorii ingineri acolo, viitoarea inteligenţă tehnică a României. Vor fi şi două echipe internaţionale”.

Premiul este invitaţia la finala mondială care anul acesta se ţine în Detroit şi patru echipe vor fi trimise acolo, faţă de anul trecut când au fost trei: „În SUA, unde e finala, cele mai mari companii din domeniu au standuri: Boeing, SpaceX, NASA, companii uriaşe care nu îşi fac degeaba standurile, îşi aleg după aceea creierele“.

Detalii poti afla pe siteul zf.ro

Articole asemănătoare

2069, anul in care oamenii de stiinta de la NASA ar putea incepe o misiune interstelara catre un alt Sistem Solar

Ioana Badulescu

SAMSUNG GALAXY S6 si S6 EDGE, lansate oficial! Cum arata cele mai asteptate telefoane ale anului

Lucy Ionesco

Tehnologia ii ajuta pe parinti: Balansoarul electric pentru bebelusi Cangaroo Swing poate fi controlat de la distanta

Ioana Badulescu