1.1 C
România
30 noiembrie 2023
permis de calatorie
Breaking News

Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene introduce in martie permisul de calatorie

Permisul IATA, permis de calatorie care va facilita calatoriile cu avionul pentru toate persoanele care s-au imunizat cu vaccin anticovid, va deveni realitate in scurt timp.

Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene (IATA) intentioneaza sa introduca un astfel de permis de calatorie inca din luna martie. Scopul invocat de asociatie este acela de a facilita calatoriile cu avionul, extrem de afectate de pandemia care a pus stapanire pe intreaga lume incepand cu primara anului trecut.

Permisul emis de IATA va functiona sub forma unei aplicatii digitale si va acorda drept de zbor celor care s-au vaccinat impotriva COVID-19 sau au fost testati negativ la testele efectuate pentru depistarea acestei boli.

Potrivit IATA, principala prioritate este de a face oamenii sa calatoreasca din nou in siguranta. In termenul imediat, aceasta inseamna stabilirea increderii in guverne ca testarea sistematica COVID-19 inainte de plecare poate functiona ca inlocuitor pentru cerintele de carantina. Si asta se va dezvolta in cele din urma intr-un program de vaccinare.

IATA Travel Pass este o solutie pentru ambele. Acesta este construit in module ca o solutie industriala bazata pe standarde open source. Poate fi utilizat in combinatie cu alti furnizori sau ca solutie end-to-end. Cel mai important lucru este ca este receptiv la nevoile industriei, permitand totodata o piata competitiva.
Permisul de calatorie care tine cont de vaccinarea titularului si de eventualele teste COVID efectuate, devine realitate peste cateva saptamani.

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aeriene (IATA), care inglobeaza aproape 300 de companii aeriene din toata lumea si este responsabila pentru 82% din traficul aerian mondial, a anuntat lansarea acestui tip de document la finalul lunii martie.

Permisul IATA este destinat sa accelereze procesul de check-in si, implicit, facilitarea calatoriilor internationale, scrie Reuters.

Conform sursei citate, premisul IATA „pune rezultatele testarilor pentru COVID-19 si certificatele de vaccinare intr-un format digital, ceea ce va accelera procesul inregistrare in vederea imbarcarii la bord”.

De remarcat ca functionarea acestui permis presupune existenta unui certificat de vaccinare si/sau rezultatul testului COVID, documente a caror emitere nu este in responsabilitatea IATA.

Related posts

Rudolph Giuliani a fost platit pentru scrisoarea trimisa presedintelui Iohannis – Politico

Ioana Badulescu

Rudel Obreja, in arestul Capitalei pentru 30 de zile: Viata e un meci, plec in cantonament

Lucy Ionesco

Dragnea: Violentele de strada au fost finantate. Jandarmii au fost certati de presedinte, autorul moral al violentelor

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult