permis de calatorie
Breaking News

Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene introduce in martie permisul de calatorie

Permisul IATA, permis de calatorie care va facilita calatoriile cu avionul pentru toate persoanele care s-au imunizat cu vaccin anticovid, va deveni realitate in scurt timp.

Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene (IATA) intentioneaza sa introduca un astfel de permis de calatorie inca din luna martie. Scopul invocat de asociatie este acela de a facilita calatoriile cu avionul, extrem de afectate de pandemia care a pus stapanire pe intreaga lume incepand cu primara anului trecut.

Permisul emis de IATA va functiona sub forma unei aplicatii digitale si va acorda drept de zbor celor care s-au vaccinat impotriva COVID-19 sau au fost testati negativ la testele efectuate pentru depistarea acestei boli.

Potrivit IATA, principala prioritate este de a face oamenii sa calatoreasca din nou in siguranta. In termenul imediat, aceasta inseamna stabilirea increderii in guverne ca testarea sistematica COVID-19 inainte de plecare poate functiona ca inlocuitor pentru cerintele de carantina. Si asta se va dezvolta in cele din urma intr-un program de vaccinare.

IATA Travel Pass este o solutie pentru ambele. Acesta este construit in module ca o solutie industriala bazata pe standarde open source. Poate fi utilizat in combinatie cu alti furnizori sau ca solutie end-to-end. Cel mai important lucru este ca este receptiv la nevoile industriei, permitand totodata o piata competitiva.
Permisul de calatorie care tine cont de vaccinarea titularului si de eventualele teste COVID efectuate, devine realitate peste cateva saptamani.

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aeriene (IATA), care inglobeaza aproape 300 de companii aeriene din toata lumea si este responsabila pentru 82% din traficul aerian mondial, a anuntat lansarea acestui tip de document la finalul lunii martie.

Permisul IATA este destinat sa accelereze procesul de check-in si, implicit, facilitarea calatoriilor internationale, scrie Reuters.

Conform sursei citate, premisul IATA „pune rezultatele testarilor pentru COVID-19 si certificatele de vaccinare intr-un format digital, ceea ce va accelera procesul inregistrare in vederea imbarcarii la bord”.

De remarcat ca functionarea acestui permis presupune existenta unui certificat de vaccinare si/sau rezultatul testului COVID, documente a caror emitere nu este in responsabilitatea IATA.

Stiri pe aceeasi tema

Klaus Iohannis a respins propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier si asteapta o noua nominalizare

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE INVATAMANT PREUNIVERSITAR. Mii de salariati din invatamantul preuniversitar nu ar beneficia in 2017 de niciun fel de majorare salariala

Delia Ion

OMS avertizeaza: Tarile sa se pregateasca pentru un posibil nou val. Relaxarea prematura a restrictiilor ar putea readuce izolarea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult