Lifestyle

Kenzo Takada, celebrul designer japonez fondator al casei Kenzo, a murit din cauza Covid-19

Creatorul de moda japonez Kenzo Takada, in varsta de 81 de ani, a murit duminica din cauza Covid -19, a anuntat un purtator de cuvant, transmite BBC. Kenzo s-a stins din viata intr-un spital din Neuilly-sur-Seine langa Paris.

Primul stilist japonez care s-a impus la Paris, unde si-a facut intreaga cariera si a devenit faimos, ”Kenzo Takada s-a stins din viata duminica, 4 octombrie 2020, la Spitalul american din Neuilly-sur-Seine din cauza afectiunilor provocate de COVID -19”, a anuntat purtatorul sau de cuvant prin intermediul unui comunicat de presa.

Kenzō Takada s-a nascut la 27 februarie 1939 langa Osaka si a fost un designer de moda de origine japoneza, cu cetatenie franceza. El a fost, de asemenea, fondatorul Kenzo, o marca mondiala de parfumuri, produse de ingrijire a pielii si haine si a fost presedinte de onoare in functie al Federatiei Asiatice Couture.

Cunoscut pentru amprentele sale grafice si florale viu colorate, Kenzo a fost primul designer japonez care si-a impus numele pe scena modei din Paris. S-a stabilit in Franta in 1965, tara in care  a ajuns cu barca si si-a petrecut restul carierei acolo.

Kenzo Takada a fondat marca cunoscuta la nivel mondial care ii poarta numele sub in anii ’70. Si-a vandut marca de imbracaminte catre conglomeratul de lux LVMH in 1993 si s-a retras din moda sase ani mai tarziu.

Cu „aproape 8.000 de modele”, designerul japonez „nu a incetat niciodata sa celebreze moda si arta de a trai”, a spus purtatorul de cuvant al acestuia.

 

Articole asemănătoare

Sorin Ovidiu Vintu, despre interzicerea fumatului: E una dintre pasiunile mele si nu accept sa fie calcata in picioare

Lucy Ionesco

Georgiana Vasuian, expert in Feng Shui: Gandirea si actiunile noastre sunt guvernate de energiile din casa in care locuim. Trei indicatori care vor aduce armonie in locuinta

Lucy Ionesco

MPFM 3: Oana a fost vedeta zilei!

Bogdan