Prognoza meteo pentru weekend: Vremea se mentine calduroasa sambata si duminica, dar va continua sa ploua

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 27, 2018 17:10

Prognoza meteo pentru weekend: Vremea se mentine calduroasa sambata si duminica, dar va continua sa ploua

Vremea va fi în general instabilă in weekend. În Moldova, sudul și estul Transilvaniei, local în Dobrogea și Muntenia, precum și în zonele de munte, vor fi averse, vineri, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, îndeosebi după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest. În Capitală, dimineaţa 18…19 grade.

Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului iar probabilitatea pentru aceste fenomene va fi mai ridicată spre seară. Temperatura maximă, în jur de 27 de grade.

Şi sâmbătă vremea va fi în general instabilă. În toate zonele de munte, în Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări scurte ale vântului și izolat grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse îndeosebi după-amiază.

Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade la Suceava și 31 de grade la Oradea. În Capitală, îndeosebi spre seară se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa, 17…19 grade şi temperatura maximă, 27…28 de grade.

Duminică, tot vreme în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a țării. Pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice, centrale și estice, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime, peste 25 de grade în aproape toată ţara, ajung până la 32 de grade la Oradea. În Bucureşti, mai ales după-amiază și seara se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.