Politica

Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au intalnit cu directorul FBI

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta s-au intalnit, marti, cu directorul FBI, James Comey, aflat la Bucuresti. Seful FBI a avut o prima discutie, in aceasta dimineata, cu presedintele Klaus Iohannis, iar ulterior a mers la sediul Guvernului, unde a avut o intrevedere cu premierul Victor Ponta. La discutiile de la Palatul Cotroceni intre Klaus Iohannis si James Comey au fost prezenti si sefii serviciilor de informatii din Romania si insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, Dean Thompson, precum si vicepremierul cu atributii pe zona sigurantei, Gabriel Oprea.

Citeste si: Americanofobia si euro-scepticismul, o amenintare la securitatea nationala a Romaniei?

De precizat ca marti, la ora 15.00, este programata reuniunea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), avand pe agenda si teme legate de Consiliului Operativ al Securitatii Cibernetice si evolutiile inregistrate in spatiul cibernetic, activitatea Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica – CERT-RO, in anul 2014, Regulamentul de organizare si functionare al Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica – CERT-RO precum si provocarile actuale generate de migratie in contextul securitar din zone cu potential terorist.

Ultima sedinta a CSAT, condusa de presedintele Romaniei de la acea vreme, Traian Basescu, a avut loc pe 25 noiembrie 2014. James Comey conduce FBI din septembrie 2013.

Articole asemănătoare

Pensiile speciale pentru alesii locali, adoptate tacit de deputati

Lucy Ionesco

Catalin Predoiu, noul premier? Basescu spune ca nu se poate face o tinta anticoruptie din Predoiu

Lucy Ionesco

Rovana Plumb a fost respinsa de Parlamentul European pentru postul de comisar european pentru conflict de interese

Ioana Badulescu