-2.4 C
România
19 ianuarie 2022
Economie

Noua lege de salarizare va aduce importante cresteri salariale in sanatate, dar si o reasezare a grilei de salarizare

Noua lege de salarizare a bugetarilor, aflata in lucru la Guvern, va aduce importante cresteri salariale in sanatate, dar si o reasezare a grilei de salarizare si armonizarea cu noile conditii de munca. Aceste aspecte au fost stabilite de Federatia Sanitas la discutiile purtate zilele trecute cu oficialii de la Ministerul Muncii pe Legea salarizarii unitare pentru bugetari.

Cresterile salariale cerute de reprezentantii Sanitas au vizat sectorul de sanatate si cel de asistenta sociala, masura urmand a se aplica pentru toti lucratorii, incepand cu 1 ianuarie 2018. In privinta grilei de salarizare, aceasta va fi reasezata si armonizata cu noile conditii de munca, iar functiile comune din sanatate si asistenta sociala vor fi pe aceeasi grila.

„Principalul castig al acestui act legislativ este garantia unor importante cresteri salariale in sanatate si asistenta sociala, pentru toti lucratorii, incepand cu 1 ianuarie 2018.

Cele mai noi stiri despre noua Lege a salarizarii sunt aici

Un alt important castig este reasezarea grilelor si armonizarea lor cu noile conditii de munca, cu noile realitati din sistemele pe care le reprezentam. Mai mult decat atat, ca noutate absoluta, functiile comune din sanatate si asistenta sociala vor fi pe aceeasi grila”, sustin cei de la Sanitas.

Reprezentantii Sanitas precizeaza ca noua lege de salarizare va aduce in plus fata de salarii mai mari, mai multa transparenta in stabilirea veniturilor si o mai buna stratificare a functiilor, atat in interiorul sistemului sanitar si al celui de asistenţă socială, cat si in ansamblul sistemului bugetar.

„Astfel, sanatatea si asistenta sociala isi vor recapata, in sfarsit, demnitatea si rolul determinant intr-un stat cu principii sanatoase. Vom fi prezenti la fiecare noua intalnire si vom avea grija ca nicio categorie de lucratori sa nu mai fie omisa sau nedreptatita la stabilirea noilor principii, a noilor grile si a noilor salarii.

Vom face presiuni astfel incat toate solicitarile si propunerile colegilor nostri din sistem sa fie bine integrate in noua lege”, mai sustin reprezentantii Sanitas.

Vezi si: SALARIZARE. Ministerul Muncii anunta continutul Legii salarizarii. Prevederi

SALARII PROFESORI 2017. Profesorii vor primi doua salarii minime pe economie, un voucher de vacanta si vor fi mai multe gradatii de merit. Inca se lucreaza la grila de salarizare

Stiri pe aceeasi tema

Amazon a devenit cea mai valoroasa companie din lume. CEO-ul Jeff Bezos, mai bogat cu 7 mld. de dolari in 45 de minute

Cristiana Petrariu Bota

Infiintarea sau dezvoltarea de IMM-uri, sprijinite de stat

Cristiana Petrariu Bota

Acciza pe tigarile electronice. Noua taxa, inclusa in noul Cod Fiscal

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult