12 C
România
28 septembrie 2021
Turism

Viena, orasul care ofera cea mai buna calitate a vietii din lume. Bucuresti, abia pe locul 107

Bucurestiul se situeaza pe locul 107 intr-un clasament de 231 de orase in ceea ce priveste calitatea vietii, potrivit unui studiu pentru anul 2018 al cabinetului Mercer, in care marile orase europene domina clasamentul condus de Viena.

Bucurestiul este singurul oras din Romania prezent in acest clasament si se invecineaza cu Bandar Seri Begawan (Brunei, locul 106), si capitala braziliana, Brasilia (108). Sofia ocupa locul 116, in timp ce Varsovia (82), Zagreb (98), Riga (90), Atena (86). Budapesta (76) sau Praga (69) se claseaza peste capitala noastra in acest clasament.

Capitala austriaca, scrie AFP, este apreciata pentru „securitatea pe care o ofera cetatenilor” dar si pentru „eficienta transporturilor in comun si diversitatea structurilor culturale si recreative”. Este al noualea an consecutiv in care Viena ocupa primul loc al clasamentului.

Pe locul doi se situeaza Zurich, urmat de Auckland si Munchen, metropola bavareza fiind apreciata pentru „investitiile in tehnologiile de varf si promovarea lacasurilor culturale”, arata Mercer, intr-un comunicat.

In primele 10 locuri ale clasamentului se regasesc 8 orase europene. Acestea ofera „in continuare cea mai buna calitate a vietii din lume si raman destinatiile de prima alegere pentru expatriatii in misiune”, subliniaza Mercer.

Potrivit societatii americane, orasele din pietele emergente urca in general in clasament, in urma investitiilor realizate in ultimele decenii in infrastructurii, locuinte si activitati recreative.

Nicio schimbare insa la finalul clasamentului, ocupat de capitala yemenita Sanaa, Bangui (Republica Centraficana) si Bagdad, aceste orase fiind penalizate de instabilitatea politica, saracie si conditii climatice extreme.

Pentru realizarea acestui clasament, Mercer ia in calcul 39 de criterii, mergand de la criminalitate pana la gestionarea deseurilor si transporturi in comun, aprovizionarea cu electricitate, serviciile de telefonie si climat. Studiul anual este folosit pentru a calcula salarizarea expatilor care pleaca in misiuni internationale.

Stiri pe aceeasi tema

Insula Rathlin, locul de vis din Marea Britanie care nu inregistreaza niciun un caz de coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

VACANTE LA 1 EURO IN TURCIA SI GRECIA. Oferta, disponibila la Targul de Turism de la Romexpo

Corina Alexandru

Nava-scoala „Mircea“ se afla in Spania in traditionalul mars international de instructie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult