15 C
România
26 septembrie 2023
IT/Stiinta

CASTIGATORI NOBEL 2015. Premiul Nobel pentru Medicina, castigat de trei cercetatori

CASTIGATORI NOBEL 2015. Sezonul premiilor NOBEL 2015 s-a deschis, luni, cu premiul pentru medicina. Castigatorii premiului NOBEL pentru MEDICINA 2015 sunt trei cercetatori, care au prin descoperirile lor au inregistrat progrese in tratamentul infectiilor parazitare. De precizat ca printre favoriti se numara o tehnică de editare a genomului şi studii despre dezvoltarea bateriilor pe bază de ioni de litiu, în domeniul chimiei, dar şi Angela Merkel şi Papa Francisc, propuşi pentru distincţia pentru pace.

CASTIGATORI NOBEL 2015. Premiul Nobel pentru Medicină a fost primit de trei cercetători, care au înregistrat progrese majore în tratamentul contra infecţiilor parazitare: Youyou Tu, William C. Campbell şi Satoshi Omura.

Jumătate din premiu merge la cercetătoarea chineză Youyou Tu, pentru descoperirile sale în privinţa unui nou tratament împotriva malariei.

Sase olimpici romani, printre cei mai buni tineri matematicieni ai lumii. Au fost deja admisi la universitati de prestigiu

INTERVIURILE HOTWEEK. Daniel Posdarascu, unul dintre cei mai buni informaticieni ai Romaniei, ne vorbeste despre Algoritmiada 2015 si despre echipa de olimpici Infoarena

CASTIGATORI NOBEL 2015. Ceilalţi doi laureaţi, William C. Campbell şi Satoshi Omura, au dezvoltat un nou medicament pentru combaterea afecţiunilor cauzate de paraziţii cilindrici.

CASTIGATORI NOBEL 2015. În ceea ce priveşte premiul Nobel pentru Literatură, obţinut, în 2014, de francezul Patrick Modiano, anul acesta, Academia suedeză a primit 259 de propuneri din partea unor edituri, societăţi literare şi universităţi.

Câştigătorul premiului Nobel pentru Pace – singurul atribuit de Norvegia, conform dorinţei exprimate de fondatorul prestigioaselor distincţii, Alfred Nobel – va fi anunţat vineri.

CASTIGATORI NOBEL 2015. Premiul Nobel pentru Economie va fi decernat luni, 12 octombrie.

Laureaţii vor primi câte o medalie din aur şi un premiu în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 850.000 de euro), care poate fi împărţit între cel mult trei câştigători pe fiecare categorie.

Related posts

ANAF vrea sa obtina datele de identificare ale detinatorilor de domenii de internet .ro pentru a preveni evaziunea fiscala

Lucy Ionesco

INS: 65% dintre romani au un calculator acasa, barbatii folosesc mai mult computerul decat femeile

Lucy Ionesco

Evolso, aplicaţia locală prin are fetele pot agăţa băieţii pe internet

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult