Kim Jong Un, despre testul nuclear: Un pas autodefensiv contra unei amenintari a SUA

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 10, 2016 10:42

Kim Jong Un, despre testul nuclear: Un pas autodefensiv contra unei amenintari a SUA

Testul nuclear efectuat zilele trecute de Coreea de Nord este un pas autodefensiv impotriva unei amenintari a Statelor Unite cu un razboi nuclear, a declarat liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a adaugat ca tara sa are dreptul suveran de a face acest lucru fara a fi criticata.

„Testul cu bomba H al Coreii de Nord este un pas autodefensiv pentru apararea eficienta a pacii in Peninsula Coreea si a securitatii regionale de pericolul razboiului nuclear provocat de imperialistii condusi de Statele Unite”, a declarat Kim Jong Un, citat de KCNA. „Este dreptul legitim al unui stat suveran si o actiune justa pe care nimeni nu o poate critica”, a adaugat Kim Jong Un.

Cel de-al patrulea test nuclear efectuat miercuri de Coreea de Nord a primit reactii dure atat din partea Statelor Unite, cat si din partea Chinei, care nu a fost informata in prealabil, desi guvernul american si expertii in armament se indoiesc ca dispozitivul testat de Coreea de Nord a fost o bomba H.

Comentariile lui Kim se incadreaza in retorica oficiala a Nordului care da vina pe Statele Unite pentru desfasurarea de arme nucleare in Peninsula Coreea pentru a-și justifica programul nuclear, dar au fost primele facute de liderul de la Phenian dupa explozia de miercuri.

SUA sustin ca nu au arme nucleare stationate în Coreea de Sud, dar ca poarta discutii cu Sudul pentru desfasurarea de arme strategice in Peninsula Coreea dupa testul efectuat de Coreea de Nord.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.