6.2 C
România
16 octombrie 2021
Lira sterlina, in cadere libera! Panicati, investitorii cauta refugiu in active sigure
Economie

Cei mai bogati 500 de oameni ai lumii au pierdut 99 de miliarde de dolari, dupa turbulentele de pe Wall Street

Cei mai bogaţi 500 de oameni ai lumii au pierdut 99 de miliarde de dolari, după ce turbulenţele de pe Wall Street s-au extins pe plan global. Conform indicelui Bloomberg, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 9,1 miliarde de dolari, după ce acţiunile retailerului online au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii doi ani.

Declinul burselor de pe Wall Street este cel mai important înregistrat într-o singură zi în 2018, precedentul de o asemenea magnitudine fiind înregistrat în februarie. El a antrenat prăbușirea burselor din Europa, iar apoi din Asia.

În total, 17 afaceriști au pierdut mai mult de un miliard de dolari într-o singură zi. În ciuda pierderii suferite, de peste 9 miliarde de dolari, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, rămâne pe primul loc în topul celor mai avuțioameni ai planetei, cu o avere netă de 145,2 miliarde de dolari.

Şi alţi miliardari au înregistrat pierderi semnificative. Astfel, preşedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, a pierdut aproape 4 miliarde și jumătate de dolari, în timp ce fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este mai sărac cu 2,50 miliarde de dolari, averea sa reducându-se la doar 60 miliarde de dolari.

La rândul său, cel mai bogat european, Bernard Arnault, dețănător al brandurilor Louis Vuitton, Guerlain şi Givenchy, a pierdut 4,5 miliarde de dolari, rămânând cu o avere de aproape 70 de miliarde.

Bursele din întreaga lume au fost afectate de îngrijorarea investitorilor față de majorarea ratelor dobânzilor bondurilor americane pe zece ani care au crescut peste 3% şi de încetinirea economiei mondiale la 3,7% în acest an, dar și în 2019.

Stiri pe aceeasi tema

Ryanair zboara cu avioanele goale si anunta ca isi va reduce din nou capacitatea in octombrie

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE 2017. Ce se intampla cu salariile profesorilor, in conditiile in care Guvernul nu a adoptat OUG prin care salariile din invatamant urmau sa creasca cu 15%

Cristiana Petrariu Bota

Dobanda cheie a fost redusa de BNR la 1,75%

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult