Federatia Solidaritatea Sanitara anunta proteste in cazul in care Guvernul va adopta OUG prin care veniturile salariale vor fi inghetate
Breaking News

Legea salarizarii scoate sindicalistii in strada. Functionarii publici, grefierii, specialistii IT din justitie si profesorii ameninta cu proteste de amploare

Legea salarizarii unitare scoate sindicalistii in strada. Functionarii publici, grefierii, specialistii IT din justitie si profesorii ameninta cu proteste de amploare, o parte dintre ei iesind deja in strada. Un nou protest impotriva legii salarizarii se desfasoara miercuri in Piata Constitutiei din Bucuresti, sute de sindicalisti din administrație fiind prezenti la protest. Si profesorii au iesit in strada, nemultumiti ca si actualul Guvern ia invatamantul in derizoriu.

Liderii sindicali spun că stabilirea nivelului salariilor de baza exclusiv de către aleșii locali, care nu au competența necesară în acest domeniu, fiind aleși politic și nu după competențe precum lucrătorii din domeniu, va duce la politizarea excesivă a funcției publice, la un nou val de discriminări în administrația publică locală și la menținerea și adâncirea haosului din sistem.

Angajaţii din administraţia publică s-au aflat si marţi în grevă, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării. Printre cei care au protestat s-au aflat funcţionari publici, grefieri şi specialişti IT din justiţie. Aproximativ o mie de angajaţi din administraţia publică locală au protestat în faţa Parlamentului, în zona Parcului Izvor., scandand „Hoţii!” şi „Demisia!”.

Legea salarizarii va intra in vigoare de la 1 iulie. Ministerul Muncii: Legea are vechimea in afara salariului de baza

La protest au fost prezenti si angajaţi din primării şi consilii judeţene, membri ai Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, SED LEX-locale, PRO LEX, Forţa Legii, din Bucureşti şi din ţară.

Angajaţii din Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi din Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului au anunţat şi ei proteste la nivel naţional, în intervalul orar 11-13. De partea lor, grefierii de la mai multe instanţe din ţară intrerup lucrul în acelaşi interval.

Angajaţii de la Protecţia Consumatorilor s-au alaturat protestelor sindicatelor, fiind nemulţumiţi şi ei de legea salarizării.

De asemenea, câteva zeci de specialişti IT care lucrează pentru Ministerul Justiţiei au protestat marţi în faţa Tribunalului Bucureşti, faţă de proiectul legii salarizării, care dacă s-ar aplica, le-ar scădea veniturile în opinia lor cu 50%-70%. Veniturile acestei categorii variază în prezent între 6.500 şi 11.000 de lei.

Citeste si: Legea salarizarii unitare va primi votul final la Camera Deputatilor, sindicalistii sunt nemultumiti si pregatesc proteste ample

NOUA LEGE A SALARIZARII: Ce modificari se vor face la noua lege a salarizarii pentru profesori, medici, militari si functionari

Legea salarizarii, comentata de presedintele Iohannis: Cand va ajunge la promulgare, voi face declaratii mai ample

Articole asemănătoare

Raportul MCV pentru Romania a fost publicat. Comisia Europeana se declara ingrijorata de involutia tarii noastre

Lucy Ionesco

BERNADETTE SZOCS a castigat Liga Campionilor din tenisiul de masa feminin

Delia Ion

Romanii din China au ajuns pe Aeroportul Otopeni, autoritatile i-au trecut printr-un culoar special

Lucy Ionesco