Cum va fi vremea in weekend: Temperaturile cresc peste normalul perioadei

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 26, 2018 13:16

Cum va fi vremea in weekend: Temperaturile cresc peste normalul perioadei

PROGNOZA METEO – Meteorologii anunță un sfarsit de saptamana insorit, cu vreme caldă, temperatura prognozată urmând să ajungă la 12 grade, ceea ce înseamnă cu 5-6 grade mai mult decât normalul perioadei.

Vremea vineri

Valorile termice diurne vor continua să crească uşor în vest, nord-vest şi parţial în centru, în timp ce în restul teritoriului vremea se va menţine local geroasă noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în zona de deal din Banat şi Crişana, iar cele minime vor avea valori de la -17…-15 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până la 1-3 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în extremitatea de est şi sud-est, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe litoral. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Vremea sâmbătă

Regimul termic diurn va fi uşor mai ridicat în vest, nord-vest, centru, precum şi în zonele de deal şi munte, în timp ce în restul teritoriului va fi apropiat de normal. Noaptea şi dimineaţa vremea va fi geroasă în depresiuni şi izolat în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 10 grade, iar cele minime între -14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 2 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în estul şi sud-estul ţării, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări trecătoare în sudul Banatului. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţă.

Vremea duminică

Se anunță o zi caldă, cu circa 6 grade în Capitală.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.